„Мъжкото ни волейболно първенство е четвърто по сила в Европа. Според мен сме минимум пети. Нареждаме се след Италия, Русия, Полша и Гърция. Ако това не е вярно, поне ми се иска да е така” заяви за Гонг президентът на НВЛ Краси Илиев.

След като пое властта по организирането на шампионата Илиев си постави много високи цели и доказа, че не допуска влияние, дори относно смяна на рефери. „Това, което направихме до момента е твърде малко. Предстои основното и атрактивното. Започват истинските мачове и забавления за публика и играчи. С Еврофутбол разработваме специални изненади за дербита, както в София, така и в другите градове. Основният ни проблем винаги са били залите и това, което те предлагат, но имаме само това. Мога да похваля градове като Каварна за хубавата зала например. Навсякъде залите се пълнят, а и рейтинга ни по телевизията е висок. Създали сме ред по съответните комисии и затова не ми се оплакват от клубовете. Разглеждат се всички пропуски. Супервайзерите си оценяват добре нещата. Би могло да се иска още повече от съдиите, въпреки че не правим подмяна при тях. При реферите се действа по правилник, без подмяна, предварителен дирижиран жребии. Правилно решихме конфликта на мача Левски Сиконко – ЛукОйл Нефтохимик, протеста на сините не бе основателен. И викането на чужди съдии е нож с две остриета. В момента съдийската комисия работи добре, трябва да повишава квалификацията им, дано продължава по същия път. Всички виждаме грешките, но всеки греши, въпроса е те да бъдат по малко и реферите да трупат опит. След всеки полукръг ще се прави оценка на класацията на съдиите, за да си кажем мнението за тях. Накрая мачовете ще се свирят само от добрите. Вече те получават по-голямо възнаграждение за по-кратко време. Глоби в НВЛ до момента е нямало откакто съм президент. Последната ни счетоводна проверка показа, че всичко е нормално” коментира Илиев дни преди подновяването на мачовете от вътрешния календар и случилото се в края на 2007 година.

Той не пропусна да похвали останалия единствен роден клуб борещ се в Европа. „Радвам се за доброто представяне на ЛукОйл Нефтохимик в евротурнира Чалъндж Къп и дано догодина има и други като бургазлии” поздрави шампионите Илиев.

Не пропуснахме и темата за тима му Черно море, където играе първият у нас волейболист от Бразилия: „Всички са на бойно нога. Тренират и с Евгени Генчев . Нещата протичат добре, но това е относително казано за нас. Трябва да играят добре, след като си загубиха всички мачове. Дори и да не се случи, целта ни е влизане в четворката. Шампионата ни е силен, не е никак слаб и има място за добри чужденци. Те ще допринесат за още по-високото ниво на игра” обяви Краси Илиев пред Гонг.