Красимир Илиев, Николай Желязков и Людмил Найденов са новите ръководители на Национална волейболна лига, реши Управителният съвет на БФВ. Това бе одобрено и от клубовете - участници в елитното ни мъжко първенство.

Действащият ръководен съвет ще приложи нова схема на шампионата и строг правилник. Централата ни ще предостави на НВЛ бюджет от 150 000 лв.

Новият председател Красимир Илиев (президент на ВК Черно море) замества на този пост Георги Георгиев, негов заместник ще бъде Людмил Найденов (член на УС на БФВ и мениджър на Марек Юнион Ивкони), а за изпълнителен директор бе избран Николай Желязков, който прекрати взаимоотношенията си с гръцкия Олимпиакос и е шеф на женския тим на Локомотив София.

Нови четири отбора ще участват от сезон 2007/2008 в елита. В НВЛ влизат Локомотив (Пловдив), Хебър (Пазарджик), Казанлък и Добрич.

Новият регламент за провеждане на първенството включва четири фази, като първо тимовете се разделят в три групи по четири и всеки отбор ще бъде домакин на отделни турнири. Във втората фаза предстоят две шестици по направените резултати и се играят мачове на разменено домакинство. Двата състава с най-добри показатели от втората шестица допълват първата до осмица, която влиза в плейофи.

Красимир Илиев (председател на НВЛ): „Случи се най-накрая нещо добро! Целта ми е справедливо първенство с нов регламент, строги правила и финансова схема. Досега свършената работа от НВЛ и Георги Георгиев е един плюс, затова БФВ поздрави ръководителите й.”

Николай Желязков (изп. директор на НВЛ): „Приключих с Олимпиакос, а сега благодаря за гласуваното ми доверие. Чака ме много работа. Основната на всичко е правилника, той е като конституция. Увеличаването на броя на клубовете на 12 и добро нещо, не само за разширяване географията на българския волейбол!”

Георги Захаринов (гл. мениджър на Левски Сиконко и бивш вицепрезидент на НВЛ): „Новата структура е много положителна с отличен бюджет. Предстоят много мачове, в които ще израстват младите волейболисти. Ще има истински дербита, на уикенд с по две срещи, а и по-малко ще се пътува. Качеството на шампионата ще се вдигне!”

Разпределение по групи за първата фаза:

Група А: ЛукОйл Нефтохимик, ЦСКА, Казанлък и Локомотив (Пловдив)

Група Б: Левски Сиконко, Черно море, Славия и Хебър (Пазарджик)

Група В: Пирин Балканстрой (Разлог), Марек Юнион Ивкони (Дупница), Арда (Кърджали) и Добрич.