Новият волейболен клуб Бъдин-Волей започва спортни занимания във Видин, съобщи за БТА основателят и треньорът Кристина Георгиева. Заниманията започват на 2-ри октомври в спортната зала на Природо-математическа гимназия "Екзарх Антим I" за момичета на възраст между 7 и 9 години, допълни още тя.

От много време искам да създам собствена школа по волейбол, а моята голяма мечта е Видин да има женски отбор в този спорт, каза Георгиева. Искам да предам дългогодишния ми опит като състезател на децата и да възпитам в тях не само любов към спорта, но и в много други важни неща като дисциплина, хигиена, отборен дух и как да общуват помежду си, допълни още тя.

За себе си разказва, че става състезател на ВК Академик още когато е на 15 години. От 16 до 20- годишна е национален състезател, а до 21-годишна възраст практикува и плажен волейбол. Завършва "Педагогика на обучение по физическо възпитание и спорт" в Шуменски Университет "Епископ Константин Преславски" и магистратура по "Спорт за високи постижения - треньор по волейбол" в Националната спортна академия.

Заниманията ще бъдат в понеделник, сряда и петък от 17:00 до 18:30 часа.