Спортният директор на ОСК ЛукОйл Сашо Везенков се оплака, че в България участието в евротурнири не носи приходи, а само разходи. „Всеки един мач повече означава за нас повече финансови затруднения!”, бяха думите му пред Гонг.

Шефът на носителите на Купата на България по волейбол ще обяви до 10 дни имената на трите нови попълнения в лагера на бургазлии. Подготовката на ЛукОйл Нефтохимик стартира на 1 август. Ремонти ще бъдат направени на двете зали, в които има мачове тимът воден от Северин Димитров. Везенков разказа и за евентуалните трансфери на Николай Николов и Мартин Пенев. Коментира и вече официалното преминаване на Данаил Милушев в турския ХалкБанк Анкара, където следващия сезон ще бъдат Мартин Стоев, Николай Василев и Тодор Алексиев.

Ето избрани моменти от интервюто със Сашо Везенков:

След десетина дни сами ще разберете дали ще увеличи бюджета си отборът ни по попълненията, които взимаме. Надяваме да постигнем целите си. Всички клубове в нормални европейски държави, когато играят евротурнири, не само, че печелят от опит, популяризират волейбола, но и печелят пари! Предвид обстановката в страната ни, много сме далеч от истината. По света всяко едно участие на отбор, сформира допълнително перо в бюджета от продажба на билети, абонаментни карти и рекламодатели. Ако поставим цени на билети в България, не можем да постигнем нищо. Всеки един мач повече означава за нас повече финансови затруднения!

Подготовката стартира на 1 август защото първият европейски мач ни е на 4 октомври. В сметките ни са няколко волейболисти, които в най-скоро време ще подпишат с нас. Говорим за българи, задължително един или двама центрове и диагонал. Не искам да ги обявявам, докато не станат факт договорите, въпрос е на 10 дни. Отборът ни ще бъде по-добър отколкото миналата година като имена, дано и като имена. Нали знаете, понякога и не винаги по-доброто играе по-добре.

Относно контузията на Ники Николов мога да кажа, че тя е мистериозна и доста голяма изненада за нас. Пред цяла България мога да заявя, че никога, в който и да е от нашите отбори, не е играл. Ники е ходил при най-добрите специалисти. Да, наистина има малък проблем, но искам да му пожелая успех и ако може да се пребори, дано отиде да играе на Олимпиадата в Пекин. Ако има сериозно предложение, за да не замине за чужбина. Старото запитване от Белгия за него е доста смешно. Тя беше за 35 хиляди евро! Нищо за волейболист на 23 години и то сумата е и за нас като клуб и за него като играч, 35 хиляди евро общо. Такива оферти дори не разглеждам! Мартин Пенев за сега остава при нас, но при добро предложение, може да замине в чужбина. Тезата ми е, че на тези волейболисти са им необходими доста по-силни първенства, за да могат да се развиват. Те би трябвало да сменят обстановката!

Кметът на Бургас ме увери, че започваме с подобренията на двете зали, в които играем. Ще сменим подовете, в зала „Младост” ще бъде поставен терафлекс, ремонтирани съблекалните и изцяло подменено осветлението.

Относно информацията ни, че Данаил Милушев вече официално е играч на турския ХалкБанк Анкара, договорът му е подписан и Мачерата е дал съгласието си, Везенков каза: „Не съм говорил с италианците. Подсетихте ме дори днес да се обадя на Стефано. Дани все пак още е наш състезател и би трябвало да бъдем уведомени, освен парите, които са за нас.