Селекционерът  на България Николай Желязков коментира загубата от Словения с 1:3 в контрола, която бе играна в София.

“Смятам, че днес имахме нашите си ситуации в края на геймовете, в които можехме да обработим топката по-добре и то при леките ситуации, там където се изисква повече спокойствие и където трябва да се търси повече смелост. Там бяхме малко плахи. Това ми е единствената забележка към момчетата, защото е единственото нещо, което трябва да търсим да го подобрим. И да не ни е страх от грешката. Нормално е да има някакво напрежение от това, че играем в България, но ние трябва да можем да се отърсим от това нещо и да можем в тези леки ситуации да обработим топката добре”, заяви Николай Желязков.

„Мисля, че се показаха добри неща днес, показахме много добри отигравания, но има още какво да се желае, съвсем нормално. Играем срещу един от най-добрите отбори в Европа, не трябва да го забравяме, независимо че са без двама основни състезатели, но хората, които играят на техните места, също играят на едно много високо ниво. Така, че смятам, че днешната проверка беше много позитивна“, добави Желязков.

„В крайна сметка разполагаме с тези волейболисти. Това е състава, който имаме, така че това са момчетата, с които ще участваме в Лигата на нациите. Давам шанс на всички в тренировките, гледам да виждаме максимално голям брой волейболисти от младите, но тези, които се справят най-добре, те ще бъдат в отбора“, завърши селекционерът на България.