Мъжкият отбор на Левски София стартира утре участието си във финалната осмица на турнира за купата на България. „Сините” излизат в четвъртфинален мач срещу Нефтохимик, който стартира от 20 ч в пазарджишката зала „Васил Левски”.

При успех тимът ни ще срещне в следващата фаза победителя от двойката Хебър – Черно море. Старши треньорът Николай Желязков даде интервю за клубния сайт преди финалния турнир.

start-photo.bg
27 снимки


- Г-н Желязков, дойде време за подновяване на официалните мачове. В какво състояния е отборът? Има ли проблеми с контузии?

- Тренирахме много усилено през паузата. Смятам, че направихме добра подготовка. Слава Богу нямаме здравословни проблеми в тима. Всички се намират в добро състояние преди подновяването на сезона.

- Руският посрещач Игор Юдин вече не е в състава. На негово място не бе привлечен нов състезател на този пост. Защо решихте така?

- В този период на годината е много трудно да се намери играч, който наистина е на високо ниво и си заслужава да бъде привлечен. Освен това Влади Гърков се справя много добре, а имаме и други двама млади посрещачи – Александър Къндев и Калоян Вълчинов, на които също ще се даде възможност за изява.

start-photo.bg
23 снимки

- Ясно е, че във всеки мач се излиза за победа, но погледнато от друг ъгъл, какви отговори очаквате да получите от финалната фаза в турнира за купата на България?

- Ще се опитаме във финалите да покажем най-добрия си волейбол. Това ще е акцентът. В края на първата част от сезона не можахме да го направим. В нашия състав има много млади момчета, които играят с идеята да градят кариера във волейбола. Очакванията към тях се увеличават и това неминуемо им носи напрежение и влияе на представянето им. Именно в тази насока ми се иска да получа положителен отговор в турнира за купата. Иска ми се да видя как момчетата се справят с това напрежение. Очаквам в Пазарджик да се получат разнопосочни резултати, както беше и в първия дял от първенството.

- В четвъртфиналите нашият отбор среща „Нефтохимик”. В двубоя от шампионата постигнахте победа с 3:2, за която бе проявен характер. Познавате добре противника от престоя си там. Какво очаквате от мача?

- Ние имаме нашите аргументи срещу „Нефтохимик” и съответно шансове да продължим напред. Не смятам, че трябва да акцентираме върху това какво ще предложи съперникът, а да сме концентрирани върху нашето представяне. Ако играем освободено и дадем най-доброто от себе си имаме силите и потенциала да продължим напред във финалите за купата. При преодоляване на Нефтихимик най-вероятно ще срещнем носителя на трофея Хебър. Играхме с тях 2 контроли. Въпреки че загубихме и в двата мача с 0:4, мисля, че имаше едно добро количество моменти, в които бяхме близко до тяхното ниво. При това играхме контролите в период, в който имахме много тежки тренировки. В Хебър взеха италианския диагонал Джулио Саби, което е поредно доказателство за амбициите на този клуб да печели всичко. Това в един момент обаче може да се обърне срещу теб. Наистина смятам, че подобно на първенството и във финалите за купата всеки отбор има своите шансове.