Носителят на Суперкупата на България Нефтохимик 2010 се наложи с 3:0 над Пирин Разлог във втория полуфинален сблъсък за Купата на България и стана вторият финалист в турнира.

Така, по пътя си към трофея, Нефтохимик ще трябва да срещне с основния си съперник в последните години - Хебър Пазарджик, които по-рано през деня се наложиха с 3:0 над Дея Волей Бургас.

Финалът е в понеделник от 19:00 часа. Това е трети финал за Купата между двата тима, след като те се срещнаха през 2019 и 2020 година.

"Във втория гейм имахме своите шансове. Може би те се отпуснаха за момент след лесно спечеления първи гейм, ние вървяхме равностойно до 17-а и 18-а точки, но след това, благодарение на хубав начален удар и добра изграден блок, те се върнаха и спечелиха. По-добрият отбор победи закономерно. Трябва да обърнем на нашето посрещане и да работим върху това, за да може нашият разпределител да върши работата си. Общата ни оценка за представянето ни тук на Финалите за Купата е добра", каза Александър Симеонов, капитан на Пирин Разлог.

"Смятам, че днешната среща беше мнoго различна от вчерашната. Противникът не беше толкова "дразнител" като Монтана. От една страна, това е добре, от друга - не. Позитивното от днешната среща е, че успяхме да запазим силите на някои състезатели. Не съм доволен от нивото на концентрация след първия гейм. Очаквахме срещата да приключи пртоколно, а това е опасно. Доволен съм то включването на хора от пейката - Телкийски, Трифонов, Лапков, всички. Изпълнихме си целта да играем финал срещу Хебър. Те имат състезатели на световно ниво, голяма класа във всички елементи; момчета, които са играли много финали. Това е отборът фаворит, няма как да не е така. Надявам се да направим мач, в който да дадем най-доброто от себе си, и така да имаме шансове нещо повече да се случи", коментира старши треньорът на Нефтохимик 2010 Николай Желязков.

"В общи линии, с оглед на това, че доста хора от Пирин ги нямаше на терена, те направиха това, което могат спрямо създалата се ситуация. Поздравления за тях! Хубаво е, че достигаме до още един финал, ще видим какво следва от тук нататък. Винаги е хубаво да играеш финал пред родна публика. Всеки финал е нещо специално! Никога не знаеш какво ще се случи. Дали излизаш като фаворит или като губещ, финалът е финал, винаги е интересен. Познаваме се добре с Хебър, успяхме да се разминем веднъж. Надявам се да стане интересен мач утре, да видим хубав волейбол от двете страни и по-добрият да спечели", добави волейболистът на домакините Николай Учиков.