Блокировач номер едно от олимпийския турнир в Атланта през 1996-та-Николай Желязков смята, че въпреки преднината на ЦСКА с 2:0 победи в полуфиналния плейоф на волейболното ни първенство при мъжете, ситуацията и битката между двата тима тепърва може да се разрази.

„ЦСКА играе на предела на възможностите си, а националите в Левски Сиконко са длъжници на клуба. Изходът не е ясен за момента. Кениецът Филип Мейо е безспорно явление и талант, но и срещу него не се противодейства по най-добрия начин. Очаквах много повече от сините. Направи ми впечатление, че ветераните и в двата състава играеха по-добре от младите. Още един път бе доказано, че във волейбола няма стари и млади, а можещи и не можещи.”-коментира синьо-червеното дерби волейболната ни звезда Ники Желязков.

Според нега ситуацията в другия полуфинал между Марек и ЛукОйл Нефтохимик изглежда по-ясна.

„Доколкото знам в състава на бургазлии има сериозни проблеми с контузии и очевидно това се отразява на играта им. Марек изглежда по-мотивирания отбор, ръководството и момчетата заслужават да играят финал.”-прогнозира още Желязков.

Като цяло той определя годината добра за родния волейболен шампионат, тъй като имаше много оспорвани мачове и формулата на първенството се оказа удачна.