Помощникът на Камило Плачи в националния отбор на България по волейбол Ники Иванов сподели очакванията си за предстоящия втори мач от финалната серия при мъжете между Марек Юнион Ивкони и Левски Боол, който е днес от 18:00 часа в зала "Христо Ботев".

При успех на "сините", ще има трети решителен мач за златните медали в сряда от 17:30 часа отново в "Христо Ботев". Дупничани спечелиха първата среща, на която Иванов присъства. Очаква се днес той да е на трибуните и за втората. Ето какво сподели Иванов пред Гонг.

"Прогнози не мога да давам конкретни, но мисля, че Левски ще направи всичко възможно да докара серията до трети мач. Поне това очаквам, като се има предвид с какъв вид хора разполагат в състава си."

"Така че на Марек няма да му бъде лесно в никакъв случай. Едно от големите предимства на този отбор е, че момчетата в него са вече 2-3 години заедно и имат синхрон, докато Левски са с малко по-изявени единици."

"Това са вече финални мачове, така че нюансите ще дадат превес на единия или другия отбор. Марек започнаха малко по-статично с много индивидуални и лични грешки на посрещане. Левски бяха много добре орагнизирани на блокада."

"Мисля, че и във втория мач това ще е решаващо. Който покаже по-добра игра на посрещане, ще има преимущество и при това доста голямо. Защото видяхме, че на Левски точно от това им дойдоха проблемите."

"В момента, в който започнаха да не посрещат както трябва, опростиха страшно много играта, станаха предвидими в атака и това доведе до обрат."

"Очаквам да се играе добър волейбол. Сега ако се стигне до трети мач, хората ще са дошли за нещо хубаво, така че нека двата отбора им го предоставят", заяви Иванов.

Той разкри имената и на някои от момчетата, които са му направили впечатление от финала, както и през сезона.

"Ако трябва да персонализирам, това момче от Дупница, което имаше една много дълга пауза около него - Венци Трифонов, беше младежки национал, вече започна да се вписва."

"Същото нещо мога да кажа и за другия централен от Левски, който е също младо момче - Латинов, ЦСКА също правят добри мачове. За другите какво да ви кажа, те са вече утвърдени имена."

"За тези двамата казвам, защото единият беше малко изпаднал от хоризонта по една или друга причина, а другият беше твърде млад, за да му се отделя толкова много внимание. Но се вижда, че свършената работа започва да дава резултат, което е хубаво и за националния отбор."

"Има много нови, млади момчета, има и младежки национали, юношески национали, които трябва да се наблюдават и трябва да им се обръща нужното внимание, за да има достойна смяна. Не може да гледаме само сега какво се случва, трябва да гледаме и в перспектива", сподели още Ники Иванов.