„Невиждани премии в родния волейбол съм подготвил за играчите на ЦСКА при успех във вечното дебри с Левски Сиконко утре и в събота. При успех над „сините”, момчетата ще получат тлъсти пачки, които никой до момента не е давал или обещавал. Ако си ги заслужат, сами ще се убедите в думите ми,” обяви пред Гонг президентът на ВК ЦСКА Георги Георгиев едно денонощие преди първия сблъсък в червено – синьо от родната Суперлига по волейбол.

ЦСКА е гост на Левски Сиконко в зала „Сиконко” в петък и събота от 17:30 часа в първото за 2008 година и въобще за сезона подобно дерби в елитното ни първенство.

И в двата лагера са амбицирани да излязат победители във вечното дерби. Интересно е, че и при ЦСКА и при Левски има играчи, който след дългогодишно прекъсване отново ще усетят тръпката от подобен сблъсък.

За гостите националното либеро Теодор Салпаров ще се изправи срещу тима на националния селекционер Мартин Стоев. За Теди това е първи мач срещу Левски от четири години насам.

При домакините завърналият се от Кипър ветеран Георги Петров се завръща след повече от пет години срещу ЦСКА. „Днес се замислих кога за последно съм играл в дербито и не мога с точност да кажа. Поне пет години не съм играл в синьо срещу червените,” каза Петров.

„Зарядът е огромен! Не сме фаворити след двата мача с Марек Юнион Ивкони, но във вечното дебри е възможно всичко, няма първи, няма втори, няма шести. Дано и ние, и Левски да играем добре, за да се получи истински волейболен мач. В такива мачове израстват младите, които след време ще бъдат в националния. Ще изляза и срещу Мартин Стоев, ще бъдем противници, ще има напрежение, защото ще бъдем от другата страна на барикадата.

Дано има и истински фенове. При нас всички сме на линия с изключение на Иван Колев, който изкълчи глезен. Разузнаваме добре, но и другите отбори се специализираха и могат да работят на лаптопа. Знаем си силните и слабите страни, само трябва да изпълним поръките на Сашо Попов. Учиков и опитните Ники Найденов, Георги Петрови и Георги Лазаров сините не влизат в криза. Левски Сиконко ще стане още по-силен поне с 20-30 % от февруари, когато и Тодор Алексиев ще може да играе у нас. Надявам се ЦСКА да бъде в първата тройка както в шампионата, така и за Купата. Трябва да играем финал с този отбор, който имаме в ЦСКА. Ако станем трети или четвърти, трябва да го считаме за неуспех!” категорично обяви Теди Салпаров пред Гонг.