Селекционерът на българския национален отбор по волейбол – жени Драган Нешич остана без работа! Преди три дни клубът му Монтескиаво Йези е обявил фалит, но официално днес новината бе обявена от самият треньор, а и в Италия.

Гонг намери Нешич минути преди да отлети с националките за Великобритания където този уикенд са мачовете от Европейската лига. Сърбинът с български паспорт коментира ситуацията и в националния тим, и на клубно ниво.

Ето какво каза Драган Нешич пред Гонг:

Наистина този път заминаваме за мачовете си от Европейската лига с две момичета на поста либеро. Надяваме се да се върнем от Великобритания както от Румъния с две победи. Момичетата тренираха добре, но не трябва да подценяваме съперника ни. Великобритания е сериозен тим, ние обаче трябва да сме още по-сериозни.

Вярно е, че останах без работа на клубно ниво! Преди три дин разбрах от собственика на тима ми Йези, че повече няма да го има. Клубът се закрива! И така от този момент съм без работа на клубно ниво!

Ситуацията е трудна и е нормално да бъда притеснен. Сега обаче трябва да мисля само за националния ни отбор. Надявам се от другата седмица да има някакво развитие и с мениджъра ми да започнем контакт с други клубове, и да си намерим работа със съпругата ми Нели Маринова - Нешич! Днес в Италия се обявява закриването и това, че Йези повече няма да се състезава в Серия А1.

Причината: собственикът Пиерализи е бил опериран вчера успешно. Синът му, който е генерален менажер Габриеле Пиерализи е нормално притеснен за ситуацията около баща му. Сега той трябва да управлява една много сериозна организация „Пиерализи компани”. Така волейболът ме е малко в повече.

В момента много съжалявам, че отхвърлих предложението да стана треньор на един много сериозен отбор – Екзашибаши (Турция). И сега съжалявам, но това е минало! Уважавам много семейство Пиерализи, надявам се бившият ми собственик да се оправи и да е добре, а ще си запазим в бъдеще добрите отношения.

Искам да остана да работя като треньор в Италия! Надявам се да получа предложения от италиански отбори. И то жени! Дано другата седмица се върнем от Лондон с хубави резултати за националния отбор и с хубави новини за мен. Но тези мой лични проблеми с клубната ми принадлежност не трябва да притесняват никого. Мислите ми са само към националния отбор на България. Първенството в Италия започва заради Световното в края на месец ноември. Затова съм спокоен и искам да съм сигурен, че ще имам и работа в клуб следващия сезон. Сега искам първо обаче да спечелим Европейската лига!