Новият селекционер на женския ни национален отбор по волейбол Драган Нешич сподели пред Гонг, че ще обяви с кого ще работи като щаб и състав на състезателки след седмица и то в България. Специалистът в момента работи в Румъния начело на ЦСМ Търговище, но възнамерява да пътува до Пловдив за финалите на Европейското първенство за девойки до 18 години и именно на 4 или 5 април да разкрие подробности около първия ни тим.

През 2015 година волейболистките ни имат три сериозни състезания - Европейско първенство, Гран При и Европейска олимпиада. Преди два месеца Нешич не скри пред Гонг, че иска както в Румъния, така и в България да е в тандем с Наско Лазаров, а в щаба да са предимно български специалисти. Когато се върне в България Нешич ще каже кои волейболистки е включил в тима, дали ще се сформира т.нар. Б-национален отбор и т.н.

В града под тепетата и залата на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски” предстои от 28 март до 5 април Европейско първенство за девойки младша възраст. Момичетата ни до 18 години, водени от Радослав Бакърджиев, са в една група с Чехия, Полша, Турция, Холандия и Белгия. Срещи от шампионата ще има и в Самоков, където в Група 1 са Сърбия, Италия, Словения, Русия, Германия и Гърция.