Лидерът в редовния сезон Нефтохимик 2010 (Бургас) стартира с победа в четвъртфиналните плейофи на мъжкото волейболно първенство на България. В първия мач от серията възпитаниците на Атанас Петров спечелиха срещу завършилия на осмо място отбор на Пирин Разлог с 3:1 (25:22, 25:11, 18:25, 25:21). Следващият двубой между двата тима е на 6-и април в Разлог, играе до две победи от три мача.

Гостите поведоха в началото на първия гейм, но домакините успяха да обърнат нещата в своя полза и да поведат в резултата след 25:22). Това ги вдъхнови да изиграят изключително силна втора част, който взеха с 25:11. След това обаче бургазлии загубиха концентрация и отстъпиха в третия гейм с 18:25. Без да допускат изненада домакините взеха следващата част с 25:21 и се поздравиха с крайния успех. 

Статистически Нефтохимик показа по-добра игра в атака (59-40 успешни атаки), както и отбеляза повече директни точки от начален удар (6-1). 

Топ реализатор в двубоя стана капитанът на Пирин Дейвид Кръстев с 19 точки, а за победителите най-много отбеляза Аксел Трухчев - 18, а 17 точки добави Калоян Балабанов.

"Направихме повече грешки от това, което можеш в нормалната ни игра. Имаше желание от наша страна, разбира се, но имаше и притеснение. Отдавам го на етапа, в който сме сега, но трябва да се освободим от това бързо. Пирин традиционно играят с бързи топки, имат много добър разпределител. Видя се тази година, че в първата осмица няма лесни мачове. Ако си мислим, че ще бъде лесно в Разлог, няма да е. Трябва да се стегнем, трябва да се играе с много повече желание. Ние сме във форма, просто днес главите ни не бяха в игрището. Спряхме да броим победите, за нас е важно да играем добре във всеки мач, затова трябва да се играе като за финал във всеки следващ двубой", каза старши треньорът на тима от Бургас Атанас Петров.

"Държахме се достойно. Във втория гейм допуснахме много лични грешки, но успяхме да се задържим в мача, да направим 4 гейма Поздравления за отбора на Нефтохимик. Предполагам, че не са ни подценили, няма база за подценяване, защото сме на плейофи и всеки играе на макс. Очаквайте от мача в Разлог да се хвърлим на 100 процента, нямаме какво да губим и ще се борим за победа. Може би можеше да завършим по-напред в редовния сезон, но явно това е нашето място. Играем плейофи, това ни е целта", каза Дейвид Кръстев, волейболист на Пирин Разлог./ БТА