Ръководството на ВК Берое ще излезе с решение относно искането на старши треньора на женския тим Страхил Балов да напусне поста си след отпадането от турнира Купа България, обявиха от клуба.

След загубата на Берое от Раковски (Димитровград) пред собствена публика Балов обяви, че подава оставка, като не скри разочарованието си от представянето на отбора и липсата на колективен дух.

"Спойката между опитните и по-младите състезателки в тима не се получи. Поемам цялата вина за незадоволителните резултати от играта на състезателките", каза специалистът.

От ръководството на клуба застанаха зад волейболния треньор като в момента текат разговори между ръководството, в лицето на президента на клуба Васил Аргиров и изпълнителния директор Деко Григоров със старши треньора Страхил Балов. 

Съвсем скоро от клуба ще излязат с позиция за бъдещето на отбора и ще станат ясни имената на състезателките, с които Берое се разделя. От управата ще вземат решение и дали да уважат желанието на Балов да напусне тима./БТА