Разпределителят на ЦСКА Николай Найденов бе в лошо настроение след загубата на „армейците” с 1:3 от Чехнстохова в мач от волейболната Шампионска лига. Според него липсата на опит е главната причина за загубата на шампионите.

„Много е тежко да се говори след такъв мач. В първенството играем добре, но тук нивото е по-голямо и тук идва въпроса в класите. И Ираклис, и Фенербахче и Ченстохова не бяха добре, но на нас ни липсва международен опит, имахме шансове и в трите мачове, но опитът не ни достига”, заяви Найденов.

„Има самочувствие в първенството, но тук нивото е различно. Ако бяхме направили тази победа или която и да е била друга, самочувствието щеше да дойде само. Не се получи и сега сме в много тежка ситуация. Не знам как ще е в Полша, но ще е много трудно”.

„Стилът на ЦСКА е такъв да има някой, който да обръща мачовете. Единствената мисъл е да помогнеш на отбора, отвън се виждат по-лесно грешките. Не трябва да навеждаме глави и да се затваряме в себе си, защото отборът е добър и ако се затвори в себе си там ще е много бърз мача”.

Относно играта на Смилен Мляков, Найденов коментира: „Няма какво да губим, вече можем само да спечелим. Момчетата ще се хвърлят и ще дадат всичко от себе си. Игра феноменално, не можахме да го спрем. Много добре го познават момчетата, но не успяхме да го спрем”.

„Публиката е уникална, играл съм много мачове и с Левски, но публиката е феноменална, адмирации”, допълни Найденов.