Бившият треньор на мъжкия национален отбор - Найден Найденов също е на мнение, че в българския волейбол е необходима промяна. Най-голямата мъка на специалиста обаче е представителният ни тим и липсата на желание у някои състезатели да играят за него.

„Че промяната е необходима, е ясно на всички. Гледам и слушам какво се говори от няколко дни. Трябва да се започне от самото начало - детските школи, и се стигне до най-високото ниво, което на националния отбор. От пет години не съм близо до този тим, но ме боли, когато виждам, че има хора, които нямат желание да играят за България. Ту идва проблемът с финансирането. Всички големи отбори, като Франция, Италия, Полша и Русия, осигуряват доста сериозно възнаграждение за тези, които играят за националния отбор. Тук трябва да се случи същото. Ясно е, че за всеки е чест да играе за родината си, но времената са такива, че вече само това не е достатъчно“, заяви Найденов, под чието ръководство мъжкият национален отбор завърши на четвърто място на олимпийските игри в Лондон през 2012 година./bgvolleyball

 

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.