Волейболистите на Марек Юнион Ивкони излизат за победа срещу “Левски волей”, от 17, 30 ч. в София. „Отборът на Левски, в какъвто и състав да е, е едно предизвикателство и стават интересни мачове. Ние сме настроени на вълна победа, трябва да имаме по-голямо самочувствие, че играем в Шампионска лига и сме отбор, който играе заедно вече 2 години. Левски е с известни единици и може да изненада всеки”, коментира в интервю за “На старт” старши треньорът на дупничани Найден Найденов. Той допълни, че се опитва да учи отбора, че трябва винаги, за всеки двубой да излиза концентриран.

Основните реализатори в отбора Дмитрий Бахов и Тодор Вълчев имаха проблеми през седмицата, но са готови за мача тази вечер. Бахов бе настинал, а Вълчев имаше болки в китката.

За поуката от участието на “Марек” в ШЛ до момента, Найден Найденов каза: ”Целта бе да се види как играят европейските отбори, за да можем да израстваме. Всички са млади момчета, не са играли в Европа или националния отбор. Трябва да се учим от европейските отбори и да израстваме като състезатели”.

В следващия кръг от група ”F”, на 15 ноември “Марек” посреща испанския “КАИ Теруел”. Дупничани започнаха в лигата с две загуби, от турския “Аркас Спор”, като гост и от белгийския “Нолико”, като домакин.

“Искам в предстоящия мач срещу испанците да излезем с по-голямо самочувствие и да допускаме по-малко греши”, обяви Найден Найденов.

Целта пред “Марек” във вътрешното първенство е запазване на шампионската титла.