Найден Найденов, който засега остана единственият български помощник на националния ни селекционер по волейбол Силвано Пранди коментира пред Гонг:

„Мога да кажа, че всички заслужавахме да бъдем тук. Това, че останах аз е хубаво, но искам да кажа, че съжалявам за моите колеги, които също са на добро ниво. Това вече не е мое решение. Не съм запознат точно как се е получило. Продължаваме да работим. Трябва да подобрим много неща. Как да ви кажа – не е приятно и най-лошото е, че отборът не може да заиграе. Много остро се започна срещу отбора. Този отбор не заслужава такова остро отношение. Тимът трябва да бъде подкрепен, а ние правим точно обратното. Винаги съм оптимист и мисля, че отборът ще израства тепърва. Предстоят световните квалификации и Европейското. Работи се с нови методи, които може да са по-трудни за някои. Мисля, че ще се съвземем. Моля всички малко да смекчат нещата. Все пак това е българският отбор. Ако така го атакуваме, няма ефект от тази работа. Отборът работи. Това, че не се получава, не значи, че трябва да го плюем по този начин. Да не забравяме, че това е турнир, в който ще се пробват всички състезатели. Мисля, че не трябва да няма мотивация. За Световната лига винаги сме давали всичко от себе си. Някои неща и аз не мога да си обясня. В някои от момчетата наистина има някакво объркване, но това е пътят. Трябва да свикнат.”

„Пранди е доста търпелив човек. Дава всичко от себе си. Човек, който има определена тактика на работа и иска това да се спазва. Тактически много грамотен. Държи на метода си на работа. Може би и той е малко учуден, защото не може да си обясни защо не се получава. Има момент, в който и най-големият треньор, като не се получава и се учудва. Може би ще му трябва време да свикне с балканския манталитет. Необходимо е време. Не съм чул нищо за смяна и подобни истории. Аз няма да пътувам за Русия и Япония. Ще работя тук с втория отбор. Остават 8-9 момчета, които ще работят през това време. Тимът ни трябва да търси максимума. Предстоящите мачове ще са много полезни, за да израства отборът. Ще може играчите да се сработят. Не мога да кажа дали някой липсва, но и това не е оправдание. Нищо не мога да му кажа на Пранди. Той е много по-наясно, човек с опит. Мога само за го потупам по рамото и да му кажа, че продължаваме. На феновете – да не се отчайват. Отборът има още много мачове и трябва да ни подкрепят, особено когато е най-тежко”, сподели още Найден Найденов пред Гонг.