Селекционерът на националния ни волейболен тим Найден Найденов заяви, че не възнамерява да остане в щаба на отбора, ако бъде преквалифициран в помощник треньор на италианеца Камило Плачи. Найденов сподели, че е готов да остане в отбора, но като негов старши треньор.

"Моето мнение съвпада с това на Любо Ганев. Когато машината върви, не трябва да се пипа нищо по нея. В тази федерация има трезви хора и се надявам като се съберат да вземат правилното решение. Преди два месеца нямаше кандидати за поста и аз се нагърбих да вадя кестените от огъня. Сега когато нещата потръгнаха всеки иска да е треньор“, коментира Найденов.

„Не се обиждам, че се обръща повече внимание на Камило Плачи. Това е нормално за България. Тук хвалим повече чужденците, вместо да се подкрепяме ние, българите. Аз съм направил всичко по силите си и съм доволен от работата си", каза още специалистът.

Той е готов да се откаже от клубния си отбор Марек, ако федерацията приеме идеята националният селекционер да не води и клубен отбор. Найденов обаче няма намерение да приеме предложение да остане в националния отбор като помощник на Камило Плачи.