Шампионът на България по волейбол сезон 2007/2008 ще бъде награден във Варна на 29 април. Това реши ръководството на Национална волейболна лига.

„Това е най-добрият вариант да наградим първенеца, тъй като в тази серия от 3 победи в 5 мача не се знае кога ще бъде излъчен шампионът. На 29-ти април от 17:30 часа, преди началото на третия четвъртфинал за Купа България в зала „Конгресна” ще дадем купата на шампиона. Там ще бъдат шестте отбора участници в Суперлигата и два от Висшата лига, което ще придаде по-голяма тържественост. Купата в момента се изготвя от дизайнер, ще има медали за всеки и финансови награди – 15 хиляди лева за първия, 10 000 за втория и 5 000 за третия, шест индивидуални награди и една от 2 000 лв. за MVP за цялото първенство. Получи се едно добро първенство, но има още какво да се желае. И отборите и ръководителите почувстваха, че трябва да има ред. По груби сметки миналата година бюджетът е бил 4 – 4,5 милиона лева, а сега е над 8 милиона”, обяви пред Гонг президентът на НВЛ Краси Илиев.

ЦСКА и ЛукОйл Нефтохимик ще спорят за титлата на 17-18, 21-22 и евентуално 25 април. Първите две срещи са в зала „Васил Симов” в София, вторите две в зала „Младост” в Бургас, а евентуалната пета среща на 25-ти отново в столицата.

Новият спонсор на НВЛ – Индезит Къмпани България ще даде като награда свой продукт на победителя в анкета „Най-ценен играч на финалите”.

Договорът между волейорганизацията и марката за бяла техника бе подписан днес за 2 години, но се предвижда дългосрочно сътрудничество.

По обед в Българска федерация волейбол пък бе изтеглен жребият за Купата на България. В присъствието на изп.директор на БФВ Станислав Николов, Сашо Везенков (ЛукОйл Нефтохимик), Спиридон Зегов (ЦСКА), Тихомир Лесев (Левски Сиконко) и Краси Илиев (НВЛ и Черно море) бяха определени четвъртфиналните двойки.

ЦСКА – Пирин (Разлог) и Левски Сиконко – Черно море са най-интригуващите първи сблъсъци за Купата в зала „Конгресна” в морската столица на 29 април.

Програма Купа на България - Варна (29 април – 1 май):

29 април - четвъртфинали:

13,30 часа: ЦСКА – Пирин (Разлог)

15,30 часа: Черно море – Левски Сиконко

17,30 часа: ЛукОйл Нефтохимик – Арда

19,30 часа: Марек Юнион Ивкони – Калиакра

30 април – полуфинали от 17:00 и 19 часа

1 май – финал от 17 часа.