Двамата българи в иранския БЕЕМ Евгени Иванов и Иван Тасев получиха индивидуални призове след приключването на втория международен турнир за Купа Пирин Балканстрой.

Пушката въпреки добрите си изяви на блок, взе наградата с голямата си дъщеря Сара за най-добър изпълнител на начален удар. Разпределителят и шампион с ЦСКА Иван Тасев пък вдигна в компанията на сина си приза за най-полезен играч – MVP. Плеймейкърът заслужи това признание след перфектни игра не само в разпределяне на топката, но и в защита, блокада, сервис и атака при победата на тима му над Цървена звезда с 3:1 гейма (25:19, 25:20, 21:25, 25:23).

За блокировач №1 в Разлог бе определен Али Пойоман от БЕЕМ, който впечатли и с изключително емоционалното изразяване на радостта си след успешна игра.

Наградата за най-добър нападател пък отида при капитана на домакините от Пирин Благовест Кантранджиев. Реализатор №1 е Маркус Нилсон от Ираклис, съотборникът му Симон Тишер бе избран за най-добър разпределител, а за най-добър играч на поста либеро – Невен Майсторович от Цървена звезда.

Иван Тасев неизменно пък бе със сина си, като след мача дори имаше сили да поиграе футбол с малчугана.

 

снимки:Gong.bg, Инес Павлова