За втори пореден път волейболният тим на ЦСКА получи „Купата на победата” за отличаването си като отбор на месеца. В традиционната анкета на Пресклуб България „червените” категорично изпревариха баскетболния Левски и футболния Литекс за №1 за декември – съответно с 20, 3 и 4 гласа. Двете победи в Шампионската лиги направиха така, че и призът за треньор на месеца да бъди за „армейците” и техния наставник Александър Попов.

В сряда ЦСКА излиза в последен мач от груповата фаза на Шампионската лига. В Самоков от 19:30 часа носителите на Купата на България приемат бившия европейски първенец Зенит Казан начело с Владимир Алекно. Българска победа ще даде възможност на Николай Иванов и компания да продължат евентуално в следващата фаза или да преминат във втория по сила турнир за Купата на Европейската конфедерация. Освен от задължителен успех, „червените” зависят и от другата среща в Група Б между Уникаха и Тур в Алмерия от 21:30 часа .

В групата Александър Попов включи новопривлечения център Николай Николов, който близо година не игра заради контузия. Стойко Ненчев пък вече финализира преминаването си във френския Нарбон. Новият му отбор е последен в класирането на елитното първенство само с 3 победи от 17 мача.

„Благодаря за оценката ви. Сега от нас зависи дали и за трети пореден път ще бъдем скоро отново тук, за да получим такава награда. Победите ни с 3:2 гейма над Тур и Уникаха са показателни за това, че не сме чак толкова далеч от европейското ниво. Пътят ни е ясен – лоялно и разумно с мотивация да правим крачка по крачка да върнем достойнството на ЦСКА. Следващата година пак да сме на европейската сцена. Знаем къде сме и затова навсякъде и в тренировките даваме максимума”, каза Сашо Попов.

„Червеният” наставник коментира и предстоящия решителен мач с тима от Казан, където неговите момчета взеха гейм. „Доволни сме, че имаме мач със Зенит. От нас зависи всичко! Те идват с променен състав, но ако бяха с Лой Бол, Сегрей Тетюхин и Алексей Вербов, то тогава трябваше да се надяваме на чудо. Имаме по-голям шанс. Представям си какво е в душите на нашите играчи. Трябва да сме готови да се раздадем и да решим съдбата си! Рискувам с включването на Николай Николов в групата. Той може само да помогне, не да играе. Той е щастлив от това, че ще бъде част от нашия тим. Ники беше с много сериозна контузия, липсва му играта с топка, но много се раздава на тренировки. Очакваме и резки амплитуди в подготовката му. Стойко Ненчев го продадохме във Франция в последния момент”.

Капитанът на ЦСКА Николай Иванов пък отбеляза: „Благодаря и аз за гласовете ви в този труден за нас период. Ситуацията бе тежка с пресиране отвън и отвътре. Доволен съм от показаното добро лице на тима ни. Конкуренцията ражда развитието. Ники Николов е талантлив и имаме добър синхрон”. Бившият капитан на България отбеляза, че ЦСКА все още има реален шанс да продължи в Шампионската лига или CEV Cup, докато настоящият шампион на Италия е аут от всякъде, а титулуван клуб като Динамо Москва също е на кръстопът.