Снежна одисея преживяха точно 28 часа и половина волейболистите на Монтана. След като тръгнаха в 9 сутринта вчера за днешния си мач с Нефтохимик 2010 от четиринадесетия кръг на Суперлигата в Бургас, момчетата на Петър Дочев стигнаха край морето точно в 13:30 часа, научи Гонг. Привечер снощи към 18 часа закъсаха по пътя с над 100 коли между Стара и Нова Загора, като с помощта на армията, движението бе възстановено след 6,5 часа стоене на едно място. След това волейболистите имали желание да пренощуват в Нова Загора, но нямало места, стигнали около 3 часа след полунощ до една бензиностанция край Нова Загора и пренощували в Сливен.

Заради снежното приключение двубоят Нефтохимик 2010 - Монтана се отлага за утре (събота) от 16:00 ч.

Ето какво разказа пред Гонг по пътя около 12 часа по обед вече при Петолъчката треньорът на волейболния Монтана Петър Дочев:

Одисеята ни все още продължава, надявам се най-накрая да успеем да стигнем до Бургас и да свършим работата си, за която сме тръгнали. Беше страшно тежко пътуване, благодарение на много хора успяхме да стигнем до Сливен, където пренощувахме. Сега стискаме палци момчетата да не претърпят някакви вирусни заболявания на базата на този студ дето брахме.

Вчера в 9 сутринта тръгнахме от Монтана, движихме се добре горе-долу докато не стигнахме тапата на пътя между Стара и Нова Загора. Там изкарахме шест часа и половина. Определено бе много сериозна ситуацията, през цялото време нямахме абсолютно никаква информация. Всички институции, на които се обадихме, си прехвърляха от една на друга. Най-накрая благодарение на намесата на армията успяхме да освободим с общи усилия колоната от коли и се приземихме на топло в една бензиностанция в Нова Загора, а пренощувахме в Сливен.

Честно казано такова нещо за първи път ми се случва, но път бе един приятен повод да се запознаем още веднъж със състезателите. От една страна беше тежко, от друга беше сплотяващо колектива, така че съм доволен!