Волейболната националката Славина Колева отива да играе в Турция и няма да остане през това първенство в Казанлък Волей, съобщи старши треньорът на „розите” Петър Дочев.

25-годишната посрещачка е приела офертата на турския втородивизионен тим Кършиякаспор, откъдето са и предложили отлични финансови условия, на които не могла да устои.  Българката заминава утре за южната ни съседка, за да се присъедини към новия си отбор и окончателно отпада от сметките на Дочев както за предстоящото дерби срещу „Левски” в петък, така и изобщо за мачовете през този сезон.

Както е известно Колева имаше договор с казанлъчанки и редовна картотека за тях в Българската волейболна федерация, но бе поискала отсрочка с отговора си дали ще остане при „розите”, в очакване на развитието на трансфера й в чужбина.

„Разбира се, че добре би било и ако Славина бе останала при нас. Тя дори бе картотекирана за Казанлък Волей за новия сезон, но нашата уговорка с нея беше такава – ако тя си уреди добър трансфер в чужбина да не я спираме. Нямаме моралното право да спираме никого. Пожелаваме й успех”, коментира Петър Дочев.

Колева имаше оферта и от втородивизионен италиански тим, където изкара 10-дневни проби и също бе одорбена. Освен това волейболен клуб от САЩ проявяваше сриозен интерес към националката и искаше да я привлече още за този сезон.

От всичките възможности обаче Славина избра Кършиякаспор, не само заради финансовите условия, но и заради високите амбиции на ръководството на турския клуб да класира тима в още през следващия сезон в местната елитна Суперлига. Освен на българката, мениджърът на турския тим Исмаил Йенджи много ще разчита и на друга чужденка - на гръцката националка Еванджелина Чантава, която преди това е играла за италианския Терра Фонтанелиано и Олимпиакос Пирея.

Нека припомним, че Колева бе обявена на MVP на изминалия шампионат и бе в основата на отличния дебютен сезон  на „розите“ в женския елит, в който те стигнаха до финал с ЦСКА в спора за шампионската титла.

Заради отличните си изяви през миналия сезон Славина бе привлечена и в женския национален отбор за световното "Гран При" в Китай и Европейското първенство за жени в Германия и Швейцария.