За втора поредна година международният турнир за Купа Пирин ще противопостави български национали, като още в петък вечер Пламен Константинов излиза срещу Евгени Иванов и Иван Тасев.

От 17:00 часа е срещата между гръцкия Ираклис на Гибона, който е без четирима от основните си играчи, включително и капитанът Андрей Краварик и иранския БЕЕМ на Пушката и Тасев, където старши треньор е Стоян Стоев.

Шампионите на Гърция отмениха тренировката си в 8:30 часа сутринта в петък, защото предната вечер изкараха над два часа и половина в зала „Септември”, веднага след пристигането си.

Домакинът Пирин Разлог е готов за защита на трофея си, като Мирослав Живков ще използва надпреварата като тест за дошлия нов чужденец – 31-годишният украински диагонал Максимилиан Гунчаров.

Иранците, водени от бащата на Мартин Стоев, са в добра форма, а силна игра показват двамата българи Евгени Иванов и Иван Тасев.

Високо ниво се очаква от участника в Шампионската лига Цървена звезда. Сърбите закъсняха и едва тази сутрин проведоха първо занимание в залата. Грандът от Белград е и първи съперник на домакина Пирин от 18:30 часа.

В неделя всеки един от волейболистите на четирите клуба ще получи плакет.