Волейболният ни национал Николай Николов внесе документи за разтрогване на договора си с ЛукОйл Нефтохимик, научи Гонг.

Центърът за втори път прибягва до такава мярка, като сега я прави в момент, в който се възстановява от направената му операция във Франция. Причините са неизплатени осигуровки, обявяване за симулант и други.

„Наистина подадох документи за разтрогване на договора ми. Много хора със сигурност се досещат, че това е продиктувано от факта, че доста време през годината не играх като бях обявяван за симулант, дезертьор и какво ли още не, а накрая бях опериран. Това нямаше да е така, ако бях симулант. Доста нерви, негативи и неща в мой ущърб ми костваше всичко това”, каза пред Гонг Николов.

Ето какво още сподели центърът:

Има и други причини. Преди години съм изпускал оферти от чужбина поради нежелание на моите работодатели да отида да играя в чужбина, но ситуацията около здравословното ми състояние бе капака на всичко. Не можах да издържа! Достигнах лимита ми на нервите. Аз съм търпелив човек и доста добре съм се отнасял към ръководство и треньори, и играчи, и ми е странно, че се поражда това отношение към мен.

От началото на годината имам неизплатени осигуровки. В договора ми има и пропуски в някои от точките, които го правят не професионален, а трудов. Искрено се надявам трансферната комисия този път да погледне обективно на нещата и да ги вземат присърце. Дано да вземат правилното решение, което в този момент няма шанс да не е на моя страна. Имам достатъчно аргументи и факти, този път да разтрогна договора си.

Това е вторият пък, когато прибягвам до това действие. Предният път не бяха доизпипани нещата, но сега имам и официални документи, които съм внесъл във федерацията и може да натежат в моя полза.

Не мога да кажа, че сега мисля за следващия сезон. Първото нещо, което искам, е да се възстановя напълно от тази моя нелека операция. Възстановяването ми върви добре, 26 ден съм след операцията и вече мога нормално да вървя. Кракът ми е доста отслабнал. Предстои ми постепенното физическо натоварване.

Нямам представа къде ще направя възстановяването си и първи тренировки. В националния отбор няма как да се явя да поддържам само форма, ЛукОйл е в почивка, в Бургас нямам нито жилище, нито условия да правя това, така, че в родния ми Карнобат каквото ми позволяват условията там ще направя.