Националното либеро на България Владислав Иванов остана без отбор. Гонг научи, че тази сутрин в 4 часа той се е завърнал в България. Причината – Иванов е напуснал досегашния си клуб Констанца от Румъния заради неизплатени 5 заплати и премии, както и непрофесионално отношение. Освен либерото ни, от Констанца са си тръгнали треньорът Мартин Стоев и неговият помощник Виктор Карагьозов.

Бъдещето на Владислав Иванов е неясно. Днес той ще отиде в Българска федерация по волейбол, от където да бъде информирана румънската централа и неговият договор да бъде официално прекратен. Ако не си намери клуб, в който да доиграе сезона, националът вероятно ще се подготвя в България до началото на лагера на представителната ни селекция през април за олимпийската квалификация в София. През миналата година Иванов бе основен играч за Радостин Стойчев на поста либеро, като участва в Световна лига и Европейско първенство.

Ето какво разкри пред Гонг Владислав Иванов няколко часа след прибирането си в родината:

На мен не ми се искаше да се прибирам, но хората в Румъния се оказаха некоректни. Каквото зависеше от мен, Мартин и Виктор – ние го дадохме. Но президентът и ръководството на Констанца се оказаха доста некоректни хора. Излъгаха ни не един път. Два месеца стояхме без пари. Преди три дни имахме събрание, на което ни съобщиха, че заплатата ни за януари може да получим от 25 март до 10 април. Това на мен не ми звучеше много оптимистично с оглед ситуацията в отбора. Затова решихме да си тръгнем. Дължат ми 5 заплати плюс премиите за Чалъндж Къп.

Аз според мен направих правилния избор да се прибера. Аз там не се чувствах добре! От една седмица хората в Констанца, абсолютно всички от румънска страна, не се държаха, както трябва и вече нямаше професионални отношения. Не съм направил грешка, че съм се прибрал в България. Ако не отида някъде да играя, искам максимално да се възползвам от това време да се подготвя тук за националния отбор и олимпийската квалификация. Тази квалификация е важна за България и искам аз да съм готов за нея на 100%, за да помогна на отбора с каквото мога.

Сега искам прекратяване на контракта ми, а до колкото разбрах тези договори не са валидни, защото не са ни плащали 2 месеца. Сега от БФВ ще изпратят факс до румънската за прекратяване на договора.

В момента нямам никаква идея къде мога да играя до лагера на националния отбор. Най-вероятно ще стане ясно началото на другата седмица какво мисля да правя и къде мисля да продължа да тренирам, и да съм в добра кондиция. Най-вероятно ще тренирам с Левски волей, но не е сигурно.

Не беше грешка, че отидох в Румъния! Това бе първа година за мен в чужбина, нещо ново и съвсем различно. Отидох там, за да играя волейбол и за да печеля. Но хората не го оцениха! Това, което зависеше от мен, Мартин и Виктор, ние го дадохме, а не получихме нищо от румънска страна.

В момента мисля само за олимпийската квалификация. Искам и вярвам, че ще се подготвя на ниво. Ще дам всичко от себе си, за да съм на 100% готов за първия лагер на националния ни тим!