Тежки думи бяха изречени около съдийската маса след втория ½-финал за волейболната Купа на България при жените.
Един от присъстващите изкрещя „Ходете и се гръмнете всички! Пълен нещастник!”

Старши треньорът на ЦСКА Атанас Петров заяви: „Утре няма да играем! Цяла година работим за тази Купа, а вие си правите каквото искате. Трагично съдийство на ½-финална среща. Дадоха червен картон защото капитанката на Славия удари нашата разпределителка през мрежата! Даде червен картон и на двете, което означава, че тя пропуска утре първия гейм. Аз ще играя без разпределителка?! Как ще играя финал?! Няма да играем финал, ако е така!”

Потърпевшата Гергана Маринова сподели: „Минавахме под мрежата след мача, поздравихме се и тя ме удари. Вижте ми ръката! Аз съответно й отвърнах, но тя беше първа. Според мен е несправедливо, че и аз получавам картони. Не само защото утре няма да мога да започна във финала,но и защото аз не съм виновна. Само тя трябва да бъде наказана!”.

Оказва се, че това отношение и атака е заради лична вражда. Първоначално дори Ася Динова е напсувала Гергана, после я е ударила с юмрук по ръката, Маринова й е отвърнала, а Динова е реагирала и с ритник.

Верка Николова пък възрази за това, че мачовете се ръководят от чужди съдии, които са дошли да се учат. „Не може да се доведат съдии, които да се учат на финал за Купа!”

До нея стоеше Славка Узунова, която каза: „Смешно е това със съдиите. Защо не се учат на мъжкото първенство. Защо на мен ми дадоха червен картон? Първо ми дадоха жълт – предупреждение, след това в четвъртия гейм съдията ме извика и ми показа червен. Не знам защо. Нищо не ми каза. Аз не съм казала една дума. Честно! Накрая се радвах, не видях ситуацията, а само картоните”.

Гонг се добра и до точния текст и формулировка направена от първия съдия от Унгария и вписан в протокола: „Първо: Капитанът на отбор А – ЦСКА отказва да подпиша протокола. Второ: Червеният картон на играч №1 (Славка Узунова) от отбор А (ЦСКА) е за второ грубо нарушение, след вече показан жълт. Трето: №4 (Гергана Маринова) от отбор А (ЦСКА) и № 3 (Ася Динова) от отбор Б (Славия) за агресивно поведение са изгонени с жълти и червени картони”.

По същото време реферите търсеха и молеха капитанката на червените Мария Каракашева да подпише протокола, но тя бе категорична и не постави подписа си. Така утре дисциплинарната комисия ще заседава и ще реши след като разгледа видеозапис дали да отмени показаните жълти и червени картони от унгарския рефер. Всички мачове от турнира се свирят от 17 чужденци, които участват в международния курс в София.

Ася Динова не бе отркрита за коментар, тъй като напусна твърде бързо съблекалнята на Славия, без да каже нито дума.