Националният селекционер на девойките на България Димо Тонев, който днес празнува своя 49-ти рожден ден, показа критичност към възпитаничките си, като им постави добра оценка (4), за свършената работа. Специалистът даде специално интервю в ефира на Дарик радио, като допълни, че здравата работа е в основата на всеки успех.

„Винаги им казвах на всички в отбора, че на много малко волейболистки се пада възможността да отидат и да премерят сили с хора на своята възраст. Мисля, че имаше напрежение и то, защото това им бе първо състезание. Отборите са с доста изравнени сили. Разбира се,  Бразилия и Италия са доста пред нас. Отбор се прави трудно, нужни са поне 2-3 години“, започна Тонев.

„Бих написал 4 за оценка на моите момичета. Някои ще кажат, че съм строг, но аз знам какво могат момичетата и това е реалната оценка. Знам какви са възможностите на отбора.“

„Няма време за празнуване на рождения ден. Има хора, които биха желали да имат като моята програма, но нямат, затова аз не се оплаквам. Доста пътувам и сега съм на път.“

„На 49 години си пожелавам да бъда здрав, да бъдат здрави моите близки, защото сега минах и през болницата, там е моето внуче, което има временно неразположение. Там е с дъщеря ми."

„В днешно време бизнес трудно се прави – затова волейболът е на първо място сега. Време за бизнес винаги има, но мисля, че волейболът го правим най-добре“.

„Превключвам от девойки на тема жени – до тук аз участвах в първата фаза. Жените тренираха в тежка базова подготовка. Сега като се тръгне да се пътува няма много време за подготовка, ще се опитаме да спечелим евролигата. Във всеки мач целта е победа, независимо от състава. След евролигата почват тежки пътувания Пуерто Рико, Япония...Септември има европейско първенство. Програмата е тежка, състезателките са наясно. Единственият път е яка работа.“

„От самото начало сме поставили едно правило – отборът е преди мен. Това са го разбрали и състезателките. Тези, които не са го разбрали, не са в отбора. Волейболът е отборен спорт и никой не е по-силен от екипа“, завърши празнуващият Димо Тонев.