Волейболистите на Левски Сиконко отнесоха яко мъмрене, въпреки че излязоха победители при домакинството си на Пирин Разлог.

Старши треньорът Найден Найденов на доста висок глас изказа недоволството си от играта и веднага след края на мача събра „сините” волейболисти в кръг на пода на зала „Сиконко” и ги скастри за изявите им, с които те стигнаха до 3:1 (25:22, 19:25, 25:16, 25:23)

„Беше необходимо да ги смъмря, поради това, че те се отпускаха и не бяха на 100 % концентрирани. Тази наказателна лекция беше необходима. Казах им още преди мача, че срещу Пирин винаги се играе трудно, тъй като съперникът играе освободено и няма какво да губи. Нашата концентрация не беше максималната. Заявих им, че повече не искам подобни отпускания, а им говоря това за пореден, пореден, пореден път. Трябва да изпълняват моите тактически указания и да слушат”, каза още афектиран Найден Найденов веднага, след като бе смъмрил Методи Ананиев и компания.

„Сините” взеха първия гейм с 25:22, след като през цялата част водеха в резултата. Вторият гейм също започна добре за домакините, като след първо техническо прекъсване дошло при 8:5 допуснаха изравняване от тима на Мирослав Живков за 10:10 и тима от Разлог взе втората почивка с 16:13 след ас на новопривлечения Христо Модев – Плавника. Пирин спечели частта с 25:19, с което се стигна до 1:1.

Третият гейм стартира отново с предимство за гостите, но след отново на висок глас кастрене от Найден Найденов „сините” подобриха играта си и поведоха с 16:11. Добри изяви на Николай Учиков и Теодор Богданов доведоха до крайния успех в гейма и 2:1 в полза на Левски.

Мобилизирани „сините” продължиха добрата си серия и в четвъртия гейм (8:7, 17:14), но точно в края Пирин показа, че не се е предал, като Станислав Петков, Благовест Катранджиев и Ивайло Филипов не само, че изравниха резултата, но и дадоха предимство на Пирин.

Играта започна да се движи точка за точка и само точките на Методи Ананиев и Теодор Богнданов и малшансът за Христо Модев и младия Николай Пенчев направиха Левски Сиконко краен победител след 25:23.

Николай Учиков реализира 20 точки, Теодор Богданов - 13, Методи Ананиев - 12 за левски. За Пирин Ивайло Филипов донесе 14 точки, Станислав Петков - 12,а при дебюта си за тима от Разлог най-ръстовия волейболист в родния шампионат Христо Модев реализира 10 точки.