Тази вечер в предаването „Златният гейм” от 18:00 часа по DIEMA SPORT 2 ще ви потопим в емоцията на предстоящото дерби между Левски и ЦСКА със среща с двама играчи от двата края на Европа. Шотландският боец на Левски Марк Макгивърн разказва живота си пред нашата камера и ни среща с най-близките си хора, които го последваха в България. От другата страна – Христо Цветанов, постигнал най-големите си успехи с екипа на Левски, но приел ЦСКА като свое семейство.

Предстои още един голям сблъсък. В края на седмицата един срещу друг в Суперлигата се изправят финалистите от турнира за Купата на България Нефтохимик и Хебър. Новият треньор на шампионите Николай Желязков разказва за промените, които трябва да наставят, за да може тимът да защити титлата си. Срещаме ви и с освободения от Нефтохимик Александър Симеонов, който само няколко дни след раздялата с тима от Бургас спечели трофей в Пазарджик.

Ще направим и обзор на всичко случило се в последния кръг от Суперлигата.

Един от емблематичните за българския волейбол състезатели през новия век Христо Цветанов е в очакване на поредния си голям сблъсък срещу Левски с екипа на ЦСКА, а специално за „Златният гейм” той разказва за емоциите от дербито и прави равносметки за изминалите повече от 20 години на терена.

Именно с екипа на „сините” централният блокировач прави големите крачки към мъжкия волейбол, за да спечели 6 шампионски титли в елитното ни първенство и да се превърне във важна част от националния отбор за дълго.

И най-важното – дава ценен съвет на младите и разкрива колко още ще остане на игрището: „Ако имам желание, ако изпитвам същото удоволствие, човек никога не знае. Всичко може да приключи утре с една контузия. Но това е основното, което храни душата ми.”