Наставникът на Нефтохимик Бургас Николай Желязков сподели първите си мисли след драматичния успех с 3:2 над Хебър в ½-финален сблъсък от турнира за Купата на България.

Страхотната продукция на игрището бе помрачена от припадъка на треньора на пазарджиклии Драган Иванов в третия гейм. Впоследствие той бе откаран в болница, където вече е стабилизиран. В този ред на мисли Желязков сподели своите пожелания колегата му да се възстанови.

„Пожелавам на Драго да се оправи. Разбрах, че е стабилен. Това е най-важното. Трудно е много в такива ситуации. Победихме с това, че успяхме след това, което се случи в третия гейм, в четвъртия да се върнем, да влезем в темпо и да започнем петия в добър волейболен ритъм. Бях в сериозна дилема. В такива моменти се правят смени, за да забавиш темпото. Това оказа положително влияние, макар че бе доста рисковано. Показахме огромен характер. И двата отбора заслужават тази купа. За волейболни достойнства е много трудно да говоря. В личен план също е много трудно", каза специалистът.