Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по волейбол Николай Желязков говори при завръщането на тима ни след мачовете от Лигата на нациите. Той смята, че няма от какво да се срамуват играчите по отношение на представянето си, въпреки негативните резултати. 

18 снимки

“Няма от какво да се срамуваме от представянето си. Борихме се във всички срещи. Не ни достигна малко. В простите ситуация, в леките топки… Мога да го отчета на голямо желание, пренапрежение и липса на майсторство в тези ситуации”, заяви Николай Желязков.

“Вторият тайбрек го изиграхме по-добри от първия. В никакъв случай главите не са наведени. Момчетата са млад състав и с желания да се представят добре в София. Видяха се много хубави неща, но победите са това, което всички хора искат! В определени периоди от време играхме силно срещу силни отбори. Имаме резерви. Лошото е, че губим от леките ситуация”, добави селекционерът на Българи.

“Смятам, че ще се представим по-добре в София. Не сме толкова далеч, колкото всички очакваха да бъдем. Ние се представяме много по-добре от миналата година. Два пъти бяхме близко до победата. И този момент ще дойде. Естественият лидер на отбора е Цецо Соколов и Тодор Скримов. Алекс Николов се включи страхотно. Ники Колев игра силно Георги Сеганов игра добре и постоянно. Аспарух Аспарухов имаше отлични включвания. Видя се че, тези момчета имат голямо бъдеще. Няма от какво да се срамуваме!”, категоричен е Николай Желязков.

“В България не се чака много, да се подмладяваме. За мен е важно играта и този отбор. Убеден съм, че още в София ще имаме победи. Сигурен съм, ще скоро ще започнем да печелим срещу големите отбори. За мен единственият път е този! Ако не почнем да даваме път на тези момчета, то след 2 години няма да имаме отбор”, сигурен е наставникът на България.

“Мечтая за медал от Олимпиада с този отбор! Хубаво е да имаме високи цели. Всички ни болеше от загубите, но се виждаше огромно желание да сме по-добри. Тонът е много добър в отбора. Това ще даде резултати във времето”, допълни Николай Желязков.