Треньорът на Нефтохимик 2010 - Николай Желязков, сподели мнението си след загубата от Хебър с 1:3 гейма в големия финал на надпреварата за Купата на България, който се проведе в зала „Младост“ в Бургас.

Lap.bg
10 снимки

"Мисля, че играхме близко до ръба на нашите възможности. Не ни достигна малко повече спокойствие при изпълнение на флот, сгрешихме прекалено много елементарни сервиси. В третия гейм, когато Хебър бяха назад, те започнаха само да вкарват началния си удар, не рискуваха, а междувременно, ние дадохме много грешки там", призна Желязков. 

"Генерално стояхме добре в посрещане. В някои лесни ситуации трябваше да проявим търпение и спокойствие, за да задържим разликата. Това са уроци, които трябва да научат момчетата. Поздравявам ги за усилията, които проявяват на тренировка, за усилията по време на мач."

"Нямаме от какво да се срамуваме днес. Дадохме всичко от себе си. Хебър винаги са фаворит, но днес показахме, че не сме толкова далеч да играем с тях като равни и да ги победим, бяхме на крачка от това. В такива мачове трябва да имаме опита и да знаем, че лесните топки се плащат. Това е процес, който изисква търпение. И на мен ми е криво, но това са фактите и трябва да се мине през този процес. Трябва да продължим да се развиваме и като индивидуалности, и като отбор. Ще направим каквото можем. Поздравяваме отбора на Хебър за победата."