Селекционерът на мъжкия национален отбор на България по волейбол за мъже Николай Желязков говори пред медиите преди първите двубои на държавния тим в турнира от Лигата на нациите в София.

24 снимки

Утре България излиза срещу Иран от 20,00 часа в “Арена Армеец”.

“Очаквам да направим първата победа в Лигата на нациите в София. Много тренирахме, много се влагаха момчетата в подготовката. И очаквам тази победа!”, заяви Николай Желязков.

“Напрежението винаги е съществувало във волейбола. Напрежение ще има във всички мачове. Смятам, че сме подготвени. Не само срещу Австралия, и срещу Иран, и имаме мачове срещу САЩ и Бразилия, в които ще дадем най-доброто от нас. Ако успеем в София да вземе 2 победи и да спечелим нещо от двубоите със САЩ и Бразилия ще е добре”, добави селекционерът на България.

“Владислав Иванов се завръща в състава ни за двубоите в София, но загубихме друг важен играч - Алекс Грозданов. Губим го до края на турнира на Лигата на нациите! Един месец е необходим, за да може Алекс Грозданов да се възстанови. Трябва да се възстанови, за да може да играе. Той тренира с отбора, прави физиотерапия. Но не може да играе - няма какво да се направи”, добави Николай Желязков.