За поредна година Добруджа е сред топотборите в Суперлигата. Амбициите бяха затвърдени от срещу финалистите от миналия сезон - Нефтохимик и ЦСКА.

В основните на успехите е завърналият се в България диагонал Велизар Чернокожев, натрупал огромен опит в тимове като Халкбанк и Перуджа.

"Не смятам, че предните два сезона съм бил в големи отбори в Европа, в които не съм играл. Престоят му там не е загуба, но просто сега взех решението да дойда в Добрич, да нося отговорност и да помагам с каквото мога. Да си виждам грешките, да се развивам, да мога да преценя на точно какво ниво съм".

"Тук е познато място за мен. Хората тук ме харесват. Отборът е добър - борим се за 3-ото място, което означава, че тимът ни не е чак толкова лош".

"Брадли Купър? Той е състезател на много добро ниво. Щом е и в състава на Канада за Световната лига. Тук играе добре, стабилно. Момчето играе със сърце. Аз съм играл един мач срещу него".

"Дали диагоналите само ще изиграят важната роля в мача с Хебър? Категорично не. Това е отборен спорт, няма как двама души да решат нещата. Имаме все пак домакинско предимство. Нямаме и изявен човек в отбор, дори и аз".

"Силите между първите 4-5 отбора са изравнени. Рано е да се дават прогнози и да се правят сметки. Физически имат страхотни условия. Смятам, че това е един много конкурентоспособен отбор".