Бившият капитан на националния ни отбор по волейбол Владимир Николов няма как да се оплаче от скучно ежедневие. Двамата с неговата съпруга Мая се радват на четири живи и здрави отрочета, на които отдават цялата си любов. Тийнейджърите Александър и Симеон, мъничкият Филип и съвсем невръстната Дария са смисълът и центърът на фамилия Николови.

 „Когато се родиха момчетата, имаше едно чувство на гордост. Имах мач в Япония, когато Мая ми се обади и ми каза, че имам син (първия от тримата – б.р.). Значи, мачът дойде, мина, не помня как играх, дали е било слабо”, спомни си Владо в „На кафе” по NOVA.

Волейболната легенда разкри и историята около сватбата му с Мая. Двамата са вече заедно 14 години, но едва от една са женени. Причината? Неговата спътница в живота склонява чак от третия път. Числото 3 има и друга символика, свързана със самата дата на радостното събитие.

„Когато се женихме, за първи път ни поканиха да играем Световна лига. Сменяхме датите няколко пъти. Накрая стигнахме до финалите, което не се очакваше, защото групата ни беше много тежка. Тогава сменихме датата за трети път ”, допълни Николов.