Левски направи страхотен обрат срещу ЦСКА и се наложи с 3-2 гейма (21:25, 25:27, 25:23, 25:19, 17:15) в изтеглен мач от 19-я кръг на волейболната Суперлига.

"Сините" спряха черна серия от близо четири години без успех над големия съперник и се доближиха до Топ 4 в класирането на шампионата.

ЦСКА поведе с 2-0 гейма, но Левски изравни по убедителен начин, и след вълнуващ тайбрек се поздрави с победата.

В първата част ЦСКА водеше и на двете технически прекъсвания, като в по-голяма част от гейма водеше с 4-6 точки. Точно когато изглеждаше, че "червените" контролират всичко, Левски се върна в мача при 20-22. ЦСКА обаче не допусна изненада в края и с мощен финал на гейма го затвори при 25-21.

Вторият гейм бе много равностоен, като нито един от двата отбора не успяваше да вземе предимство. Чак на второто техническо прекъсване ЦСКА поведе с три точки, а след това разликата се увеличи до шест при 19-13 в тяхна полза. По сценария от първия гейм, Левски пак навакса и стопи до 2 точки изоставането си, а след това и да изравни при 21-21. ЦСКА обаче получи отново точка за гейма, при 24-23, но блокадата на "червените" докосна мрежата и това доведе до ново равенство. Геймът продължи още няколко минути, но след неразбирателство между Смилен Мляков и Теодор Богданов в последната точка, ЦСКА го спечели с 27-25.

Левски поведе в началото на третия гейм с две точки и държа тази крехка преднина до първото техническо прекъсване. ЦСКА обаче направи пълен обрат малко след това, но "сините" със серия от 4-0 пак взеха двете си точки аванс. Последваха нови обрати и леко предимство на "армейците", но след техни грешки, Левски пак изравни - 22-22. За първи път домакините стигнаха до геймбол, при 24-23, а Пламен Шекерджиев прати топката в аут, за да върне Левски в мача - 1-2 гейма. И двамата чужденци в състава на "сините" Евгений Баннов и Даан Ван Хаарлем бяха на ниво в тези моменти.

Левски започна окрилено четвъртата част и при първото техническо прекъсване водеше с цели 5 точки. "Сините" изиграха целия гейм по най-добрия начин, с отлична блокада, докато ЦСКА им помагаше с доста брак в играта си. С преднина от шест точки в доста от моментите в този гейм, Левски го затвори при 25-19 и прати нещата в тайбрек, който да реши крайния победител.

Отново с добър сервис и "червени" грешки, Левски водеше и в тайбрека, но ЦСКА изравни при 9-9. Последваха две спорни ситуации, в които арбитрите отсъдиха в полза на ЦСКА, и още няколко равенства. "Армейците" поведоха с 13-12 в решителен момент с блокада, но Левски пак изравни резултата. Симеон Александров изпълни мощен сервис, който донесе мачбол за "сините".  Още равенства последваха в двубоя, но от третия опит, Левски затвори мача със 17-15.