Волейболният шампион при жените Марица Пловдивфзапочва новия сезон с нова емблема, съобщиха от клуба. На нея вече има една звезда по повод извоюваните 10 шампионски титли от представителния отбор.
 
Така пловдивският клуб става част от наложилата се практика в света на отборните спортове и отбелязва своя успех с нова символика в логото си.
 
Освен това, златният цвят ще бъде преобладаващ в екипите на "жълто-сините" за новия сезон, които отново ще бъдат с марката на футболната легенда Христо Стоичков.
 
“Марица не само спечели 10 шампионски титли, но го направи в 10 поредни сезона, което не е постигано от нито един клуб преди това в историята на българския волейбол. Няма как да не се гордеем с този уникален успех. Затова искаме да го увековечим, поставяйки златна звезда на логото си. Нека с него да се гордеят и следващите поколения пловдивчани, съпричастни с волейболната марка Марица. А ние продължаваме да работим усърдно и дано към тази звезда в недалечно бъдеще да бъдат добавени и други", заяви президентът на Марица Илия Динков пред клубния сайт. 
 
В момента "жълто-сините" продължават предсезонната си подготовка. Шампионките са в Истанбул, където днес и утре ще изиграят две престижни контролни срещи срещу местните Бешикташ и Вакъфбанк.