Волейболният шампион на България при жените Марица Пловдив започна подготовка за новия сезон, в който "жълто-сините" ще защитават титлата си в Националната волейболна лига, както и трофея в турнира за Купата на България. Пловдивският тим ще играе отново и в груповата фаза на Шампионската лига.
 
Двама нови треньори ще бъдат в щаба на отбора през предстоящия сезон. Кристиян Илиев ще бъде помощник-треньор, а Пламен Петров ще отговаря за кондиционната подготовка на състезателките. Двамата заменят Благовест Тодоров и Алекс Нешкова в треньорския щаб на Марица.
 
Кристиян Илиев роден на 29 януари 1997 година и започва волейболната си кариера в ЦСКА. Играл е във всички възрастови групи на националните отбори. Завършил е Националната спортна академия и като треньор е работил две години в школата на Звезди 94, както и една година в школата на ЦСКА. Пламен Петров е роден на 28 декември 1977 година и завършва спортно училище "Васил Левски" в Пловдив с джудо. Бил е състезател по кикбокс и савате. 
 
По традиция за първата тренировка на Марица беше подготвена питка, с която бяха посрещнати състезателките. Четири волейболистки на маричанки попаднаха в разширения състав на националния отбор за предстоящото Световно първенство и ще се присъединят към заниманията на "жълто-сините" на по-късен етап.
 
Подготовката на шампионките за предстоящия сезон ще се проведе изцяло в Пловдив, като все още се водят преговори с евентуални съперници за контролни срещи.
 
От клуба обявиха, че селекцията продължава. До момента шампионките привлякоха Мария Кривошийска от Казанлък Волей, а в отбора остават Симона Димитрова, Лора Славчева, Добрина Христоскова, Боряна Ангелова, Ива Дудова, Мила Пашкулева, Виктория Коева, Златина Друмева, Елена Коларова, Маргарита Гунчева и Ивелина Монова.