Мъжкият волейболен отбор на Левски София започна подготовка за новия сезон. Представителният тим се събра в новата база Sports Center Garitage за занимание във фитнес залата.

Старши треньорът Андрей Жеков включи 13 състезатели, сред които и няколко момчета от отборите за кадети и юноши. В момента той не може да разчита на повиканите в националния за младежи до 18 години Александър Николов, Стоил Палев, Владимир Гърков, Лазар Бучков и Венислав Антов.

Ilian Telkedzhiev, LAP.bg
42 снимки

На линия бяха опитните Христо Цветанов, Боян Йорданов, Владислав Иванов и Марк Макгивърн, както Гордан Люцканов и новопривлечените Владимир Станков и Николай Захариев. В групата са също националите до 20 години Самуил Вълчинов и Дамян Колев плюс Кристиян Христов, Антоан Цанов, Денислав Бърдаров и Преслав Петков.

В продължение на час и половина състезателите изпълняваха указанията на кондиционния треньор Йордан Георгиев под зоркия поглед на Жеков. Заниманието започна с бегови упражнения по лекоатлетическата писта, която се намира в рамките на фитнес залата. Играчите поработиха с леки тежести преди да седнат на специалните гребни тренажори.

Имаше и волейболна тренировка в "Арена Исаев". Отборът ще я ползва до 3 септември, когато ще се премести за около два месеца в "Христо Ботев", докато бъде завършена новата зала Левски София в комплекса Garitage Park.

"Вярвам във всеки един от вас поотделно и в това, че ще направим силен отбор. Вярвайте и се подкрепяйте, защото заедно можем да успеем. Единственото, което искам от вас, е винаги, когато сте в залата, мотивацията ви да бъде на максимално ниво", заяви старши треньорът Жеков, който преди малко повече от месец изведе Левски София до титлата в шампионата за юноши до 19 години.