Волейболният Левски София обяви трансфера на Игор Юдин. Опитният 34-годишният руснак играе на поста посрещач и има и австралийско гражданство.

Юдин е роден в Екатеринбург, но се мести на Зеления континент заедно със семейството си, когато е на 14 години.

Кариерата на волейболиста започва в Бразилия, преминава през Галатасарай, Зенит Казан, Ястжембски Венгел, а за последно носи екипа на Висла Бидгошч.

Игор Юдин е шампион на Полша, първенец на Русия и носител на трофея в Шампионската лига със Зенит Казан. С националния отбор на Австралия участва на олимпийските игри в Лондон през 2012 година.

"За първи път пристигнах в България. Останах 2 дни и впечатленията ми са много положителни. Удивен съм от залата, възстановителния център и цялостната организация в клуба. Хареса ми и София. Разбрахме се да подпиша за 1 година. Надявам се всичко да върви добре, да постигнем резултати и така да стигнем до продължаване на договора и съвместната си работа. Не бях идвал в България, но съм запознат с волейбола ви. В Полша играех заедно с Николай Иванов и Евгени Иванов и от тях ми е информацията. Знам, че Левски е една от запазените марки на българския клубен волейбол. Затова поканата да играя за него ми прозвуча страхотно. А системата на работа в клуба и бъдещите му планове ме убедиха допълнително, че това е правилният следващ ход в моята кариера. Гонят се високи цели и постоянно вдигане на нивото. Нашата цел ще е да играем финал в първенството. Вярвам, че ще направим силен отбор, който се бори докрай. Вярвам, че и публиката на Левски ще ни помогне сега, когато след края на пандемията феновете се върнаха по трибуните", заяви Игор Юдин пред клубния сайт на Левски София.