Волейболният отбор на Хебър и Община Пазарджик се включиха в благотворителна акция. Тимът и представители на общината дариха стоки от първа необходимост за пострадалите райони в Турция и Сирия, които вече са в националната база на Българския червен кръст за разпределяне към нуждаещите се.

Статистикът на волейболния шампион Айкут Айдън е един от включилите се в каузата, заради емоционалната му ангажираност след опустошителното земетресение.

„Не знам какво мога да кажа. Благодаря ви много, ВК Хебър Пазарджик“, написа във Фейсбук Айкут Айдън, който е родом от Турция.

Още вчера кметът на Пазарджик Тодор Попов е организирал първите дарения към пострадалите региони.

Президентът на волейболния шампион Александър Иванов обясни: “За нас като клуб винаги е било важно да сме съпричастни с каузите, които вълнуват местната ни общност. Искрено се надявам да сме от полза с дарението и да амбицираме все повече хора да се включат. Под руините в Турция, за съжаление, изчезнаха момчетата от цял волейболен отбор и множество футболисти“.

Първият бус с дарение от община Пазарджик и волейболен клуб Хебър вече е в София и се очаква скоро да отпътува и за Турция.

Турският президент Ердоган обяви тримесечно извънредно положение в десет региона. Той съобщи, че досега са регистрирани 3549 смъртни случая и 22 168 ранени.