Владимир Николов говори пред NOVA за представянето на юношеските ни национали на европейското първенство у нас и спечеленият сребърен медал. Николов призна, че е изгледал финала с Франция спокойно, като е бил по-притеснен за предходния мач с Турция, който на практика е бил задължителен.

Николов коментира и темата за забраната на трансферирането на играчи под 21 години в чужбина, признавайки, че първоначалната идея на тази идея е добра, но не трябва да се разграничават децата на такива с бедни родители и такива с богати.

„Всички трябва да сме доволни и горди с това, което направи отбора ни. Поздравления за волейболистите, треньорите и цялата работа, свършена от федерацията. Трябва да отличим организацията и подготовката на това първенство у нас. Последният ни медал на такъв форум датира от 2006-а година.

„Като баща, бях спокоен. Видях накъде отива мача и ми беше спокойно на финала. По-емоционален бях с Турция, тъй като трябваше да го вземем и рискувахме тежък поток. Четири момчета от този отбор ще носят фланелката на Левски през новия сезон, като с Мартин Стоев имаме облог. Аз му казах, че за следващото издание на ЕП догодина ще бъде принуден да вземе поне още две момчета от Левски.

„Смятам, че идеята е добра като махнем изключението за правилата за играчите до 21-годишна възраст. Не може да делим децата на бедни и богати. Мисля, че играта преди да навършат 21-годишна възраст са деца. Трябва да останат в България и да се перборят за място в основния състав на нашите отбори. Когато са готови, да ходят в чужбина. Говоря емоционално готови. Дайте ми един пример с под 21-годишен играч, който е отишъл някъде да решава игра. Мога да ви дам десетки примери за такива хора и нещата не са се получили добре. Матей Казийски е феномен в световния волейбол – излезе на 21 години. Тогава той замина за Русия, тъй като преди това не беше готов. В този момент нямаме такъв феномен”, завърши Владо Николов.