Управителният съвет на БФВолейбол ще решава бъдещето на волейболните първенства у нас, с оглед на обявеното извънредно положение поради разпространението на коронавируса. Бе обявено, че Има три варианта за завършване на шампионатите, като те ще бъдат разисквани на предстоящия УС.

Lap.bg
19 снимки

Ето какво каза за BGvolleyball.com президентът на седмия в таблицата Левски София – Владимир Николов:

„С оглед на случващото се по света смятаме, че най-добрият вариант е да се класират отборите по реда на моментното завършване на шампионата. Единствено според нас, трябва да се изчака известно време с решението. Да доближим края на официалната карантина, за да видим дали има някакъв шанс да се доизиграе шампионата. Ако карантина приключи на 13 април, има шанс. Минимален,  но все пак смятаме, че трябва да се изчака, за да се провери и тази възможност.

Относно другите два варианта: Обявяване на нулев сезон не е опция в никакъв случай и ние не го подкрепяме. Доизиграване на първенството по-късно - да, възможно е, стига да е в обозримо бъдеще. В смисъл, ако  е възможно, да се доизиграят мачовете до края на април, иначе в тази изключително тежа обстановка, в която много от отборите ще загубят сериозна част от спонсорите, да се карат клубовете да плащат заплати е некоректно.

Имаме кризисна ситуация, която не ни се е случвала от много години, може би от Втората световна война. Не можем да си завираме главата в пясъка, все едно нищо не се случва. Затова взетото решение няма да е угодно на всички. Дали ще е най-справедливо – не, не е. Дали е най-правилното – да, смятам, че ще бъде такова.

Смятам също, че първенствата при подрастващите трябва да се изиграят задължително. Защото при тях няма значимост на времевия фактор – през кой месец ще се проведат срещите. Може дори и септември да се играят, а също така не получават заплати. За самите деца мачовете са безсценни. Развитието на детско-юношеския волейбол е това, което ни събра. Ние не бива да допускаме да не бъдат изиграни първенствата. Децата са основата и бъдещето на нашия спорт.“