Едно значимо съперничество за целия български спорт, двама човека, които правят всичко възможно, за да съществуват тези клубове. На дневен ред е поредната битка между „червени” и „сини”. В много случаи през годините и двамата бяха опредени до стената, а светлина за отборите им почти не се виждаше. Към настоящия момент и двата тима започнаха шампионата разочароващо, но… всичко това няма значение преди Вечното дерби във волейбола. Левски срещу ЦСКА.

Съставът на „сините” е от много млади състезатели, сред тях обаче личат и на много опитни волейболисти.

„Имаме едно страхотно поколение от млади състезатели, което казвам, че е страхотно не само заради волейболните им качества, но и заради начинът, по който стоят в залата, начинът, по който се трудят. Количеството работа, което извършват. Въпрос на време е тези момчета да се появяват по-често и да са фактор в първенството. От 2 до 3 години голяма част от тях ще играят”, сподели Владо Николов пред „Златният гейм” по DIEMA SPORT 2.

Треньорът и основен двигател на волейболния Левски Владо Николов не крие, че основната му задача е да развива волейбола, а не бърза печалба сега и веднага.

През изминалия сезон Левски и ЦСКА си размениха по една победа. Срещата в четвъртък е отново в зала „Васил Симов”.

„Настроението е приповдигнато, всички са мобилизирани и очакваме с нетърпение мача. Няма вариант, в който Левски да подцени ЦСКА. Не е възможно да се случи. Играхме в един предсезонен турнир, който спечелихме много трудно с 3:2, затова мисля, че ни очаква много тежка битка”, предрече Владо Николов.

„Залата ни ще бъде готова съвсем скоро, броени месеци ни делят от тогава. Очаквам с нетърпение целият ни проект да премине на ново ниво.”

„Не искам да мислим за класирането, искам да спечелим всички мачове, в които участваме. Опитваме се да спечелим шампионата и Купата на България”, завърши Владо Николов.