Президентът и треньор на мъжкия волейболен Левски – Владимир Николов не скри, че не е доволен от последния мач на своя тим и победата с 3:2 гейма над ЦСКА в традиционния турнир „Борис Гюдеров” в Перник. Бившият национал заяви, че „сините” имат за цел в следващите 2 седмици до официалния старт на първенството да изчистят огромния брой непредизвикани грешки в играта си, ако искат да „вземат това, което им се полага”.

„Няма как да съм доволен, играем с прекалено, прекалено много лични грешки, както и непредизвикани такива. Играта ни не е гладка. Много е накъсана. Имаме моменти на страхотен волейбол, а в следващия момент взимаме по 5, 6, 7 непредизвикани грешки една след друга, което не ми харесва”, заяви Николов пред камерата на NOVA.

„Методи Ананиев игра доста добре на посрещане и в атака. Като за първа контрола с нас, смятам, че се справи отлично.”

„Горещо се надявам до шампионатния мач срещу ЦСКА в първенството да има подобрение при нас. Физически сме отлично подготвени. Надявам се да намерим фината настройка и да намалим броя на непредизвиканите грешки, за да можем да вземем това, което наистина ни се полага.”

„Конкуренция с Хебър и Нефтохимик? Те имат много опитни състезатели, които нямат такива амплитуди в играта. Ние бихме могли да победим Хебър или Нефтохимик в един гейм, евентуално в два, ако имаме силен момент, но днес нямаме достатъчно стабилност. В нито една контрола не сме изиграли три поредни гейма силно. Друг е въпросът, че ако ние играем силно, а Хебър и Нефтохимик – също, те пак са по-стойностните отбори.”

„Нови играчи? Няма да привличаме на този етап нови волейболисти. Не планираме подобна стъпка”, добави Николов.