Наставникът на ВК Левски Владимир Николов трудно намери обяснения за продукцията на своя тим при загубата с 0:3 от Пирин в първия мач помежду им от 1/4-финалите в Суперлигата. Бившият национал отчете, че тимът му просто е „надминал себе си” в допускането на ненужни грешки и просто с такава игра не е имал как да се надява на нещо повече в Разлог.

„Днес надминахме себе си. Обикновено правим по 7 грешки средно на гейм. Сега имаме общо 28 или иначе казано – над 9 на гейм. Когато играем по такъв начин, няма как да спечелим. В последния гейм ние имаме 7 грешки, а отборът на Пирин има 2, пък губим с 2 точки разлика.”

„Имаме сбъркани 12 флот сервиса, вие кажете защо… Логичното обяснение е, че нямам обяснение как можем да сбъркаме 12 флота, като казах, че искаме този сервис в игрището.”

„Започнахме изключително сковано в първия гейм, изключително сковано. Отборът на Пирин игра точно това, което очаквахме. Не бяхме изобщо изненадани. Въпросът е, че направихме 16 грешки повече от тях. Когато един отбор направи 16 грешки повече от противника, няма какво да стане.”

„Изостанахме с 0:2 гейма и 11:16 (в третия гейм – б.р.), дори мисля, че беше 16:21. Успяхме да се върнем, да докараме нещата до геймбол. Не успяхме да реализираме такъв в атака. Причините могат да бъдат две – или недостатъчни спортно-технически умения, или психическа неустойчивост. На мен ми се ще да вярваме, че не сме имали късмет. Твърдя, че сме отлично подготвени, въпреки че думите ми звучат кухо, защото фактите не подкрепят моите твърдения.”

„Защо Банов и Мляков бяха неефективни в атака? Не знам, нямам обяснение.”

„Да говорим за организация в играта при положение, че не можем да сложим топката на земята срещу единичен блок, е несериозно. Един отбор като Пирин да постигне 17 блокади при 3:0 – това е прекалено много. Като казах „един отбор като Пирин”, това може би прозвуча не както трябва. Имам предвид състав, който има много силни блокировачи в лицето центровете, но има и слаби блокиращи като Сотелдо и Катранджиев. Аз имах очаквания да използваме тези слабости на блокада – не успяхме да го направим. Надявам се да го постигнем в следващите 2 мача.”

„Аз очаквах мъжество и го видях в третия гейм, когато ги настигнахме, докато играта им вървеше, а на нас – не точно. Успяхме да ги настигнем, но за съжаление не затворихме гейма. Имахме повече от един път да го затворим, не можахме. Дано в следващия мач успеем”, завърши Владо Николов.