Либерото Владислав Иванов коментира в студиото на предаването "Златният гейм", че не е гледал нито един мач от Световното първенство, на което България и Италия бяха домакини.

В навечерието на надпреварата избухна скандал около него, когато обяви, че се оттегля от състава заради скандал със селекционера Пламен Константинов. Той заяви, че е готов да се върне да помогне на отбора.

"Винаги съм се отзовавал на повиквателната в националния отбор, имах разговор с г-н Лазаров, имаха желание да се върна в националния отбор, имахме разговори. Видях се и със Силвано Пранди. Заигра ми се волейбол, направих и няколко тренировки с Хебър, не съм играл волейбол от края на август миналата година", коментира той.

"На 6 май ще се явя, да видим в какво състояние съм и дали бих могъл да помогна на този отбор", добави Иванов за предаването "Златният гейм" по DIEMA SPORT 2.

"Надявам се Пранди да сплоти отбора и да играем като един, надявам се да успее. Бразилия е фаворит, но в един мач всичко може да се случи, имаме големи шансове да се класираме на Олимпийски игри, домакини сме", добави Иванов.

"Претенции нямам, не съм поставял условия, не съм имал претенции и кой ще е национален селекционер. Пламен Константинов не ме е изгонил от националния отбор или освободил, аз сам си тръгнах. Силвано Пранди, поемайки националния отбор на България би го сплотил и направил тази сила, която беше в предишните години", каза още волейболистът.