Легендарният волейболист от близкото минало и настоящ съпредседател на волейболния клуб Левски, Владимир Николов, изрази оптимизма си, че в следващите няколко години родният волейбол отново ще може да се похвали с призови класирания.

В поредния епизод на „Има как“ Подкаст той говори обширно за развитието на млади таланти, проблемите, с които треньорите се сблъсъкват в следствие на дигитализацията на модерния свят, връщайки се назад и към истории от славната си кариера.

„От колективните спортове, ако изключим художествената гимнастика, волейболът е най-успешният спорт у нас. България винаги е имала добри волейболисти, повече или по-малко. За последните 4-5 години имаме всяка година медали от европейскии световни първенства, доста често и по два, включително и през тази година. Това показва устойчива и успешна работа. В други колективни спортове в България, няма дори класирания на европейски и световни първенства. Това означава, че някой е работил правилно с тези деца, хванал ги е за ръчичка от ранна детска възраст, за да станат тези момчета и момичета готови да завоюват отличия в един момент. Това показва, че във волейбола се работи на други нива и безспорните резултати на нашите момчета и момичета го доказват“.

„Златният бум вече започва да е факт. Децата застъпват и до 2-3 години очаквам много радост. Най-вероятно ще има радоста още догодина, но да не избързваме. Аз вярвам, че България ще има призови класирания във волейбола до 2026-а година. Смятам, че в тези идващи 3 години ще имаме поводи за радост с националния отбор, защото тези деца, които са правилно възпитани и подготвени, вече възмъжаха. Дай Боже да са живи и здрави децата, тепърва ще им се радваме“. Цялото интервю може да чуете в Youtube канала на „Има как“ Подкаст.